ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δευ - Παρ: Κατόπιν Ραντεβού
Κλείστε ραντεβού
Image Alt

14ο Παγκόσμιο συνέδριο χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας.

14ο Παγκόσμιο συνέδριο χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας.

Τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκε το 14ο Παγκόσμιο συνέδριο χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας στο Παρίσι. Έγκριτοι συνάδελφοι από πολλές χώρες του κόσμου παραβρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου. Πολλά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα ανακοινώθηκαν σε σχέση με τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας.
Φάνηκε ότι η τοποθέτηση του γαστρικού δακτυλίου είναι η επέμβαση που κυριαρχεί, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αυστραλία, καταλαμβάνοντας το 60% των επεμβάσεων για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας. Ενώ και στις ΗΠΑ εφαρμόζεται πλέον όλο και πιο συχνά, παρόλο που πέρασε μια αρχική περίοδο αμφισβήτησης.
Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε και για την λαπαροσκοπική γαστρεκτομή sleeve (γαστρικό μανίκι). Η τεχνική αυτή είναι πλέον αποδεκτή από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα σαν αυτόνομη τεχνική κατά της παχυσαρκίας και, βεβαίως, έχουν λυθεί ορισμένα τεχνικά προβλήματα που είχαμε με την συγκεκριμένη τεχνική μέσα από την εμπειρία που έχει αποκτηθεί. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η εισήγηση πρωτοπόρου καθηγητή στη τεχνική αυτή, ότι η ευρεία γαστρεκτομή (“super sleeve”) με μικρότερο στομάχι επιφέρει μεγαλύτερη απώλεια βάρους, με μικρότερη πιθανότητα υποτροπής της παχυσαρκίας.
Τέλος, αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι στο μέλλον αυτές οι επεμβάσεις θα μπορούν να γίνονται από μία τομή. Βέβαια αυτές είναι μελλοντικές προοπτικές και θα χρειαστεί καιρός μέχρι να περάσουν στη κλινική πράξη. Προς το παρών βρισκόμαστε στο στάδιο που γίνονται πειραματικές εργασίες.

contact-us contact-us
Call Now ButtonΚλείστε τώρα ραντεβού !