ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δευ - Παρ: Κατόπιν Ραντεβού
Κλείστε ραντεβού
Image Alt

ΕΠΑΝΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Επανεγχειρήσεις για παχυσαρκία (revisional bariatric surgery);

Η ραγδαία ανάπτυξη της χειρουργικής της παχυσαρκίας, η τελειοποίηση των χειρουργικών τεχνικών και η εφαρμογή νέων επεμβάσεων οδήγησε σε αύξηση του αριθμού των επανεγχειρήσεων λόγω ανεπιτυχούς απώλειας βάρους ή εμφάνισης μακροπρόθεσμων επιπλοκών από παλαιότερες ή νεότερες επεμβάσεις που εγκαταλείφθηκαν σήμερα.

Οι βασικές αιτίες για την αναγκαιότητα επανεγχείρησης μετά από επεμβάσεις αντιμετώπισης κλινικά σοβαρής παχυσαρκίας είναι τρεις:

  1. Ανεπιτυχής απώλεια βάρους
  2. Σοβαρές και μη αναστρέψιμες επιπλοκές
  3. Ανεπάρκειες μικρο- και μακρο- θρεπτικών συστατικών

Είναι φυσικά δεδομένο πως τα ανωτέρω αίτια καθορίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την αρχική (πρωτοπαθή) επέμβαση. Η ανεπιτυχής μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους μετά την αρχική επέμβαση αποτελεί την κύρια αιτία επανεγχειρήσεων σε ασθενείς με κλινικά σοβαρή παχυσαρκία, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα εμφανές τόσο με ιστορικές πλέον επεμβάσεις, όπως η ενισχυμένη κάθετη γαστροπλαστική, όσο και διαδεδομένες επεμβάσεις του πρόσφατου παρελθόντος που ωστόσο δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, όπως ο ρυθμιζόμενος γαστρικός δακτύλιος.

Η επέμβαση που θα διενεργηθεί για δεύτερη ή και για τρίτη (ενίοτε) φορά θα καθορισθεί από το είδος της αρχικής επέμβασης, τις πιθανές επιπλοκές που έχουν εμφανιστεί, την επιθυμητή απώλεια βάρους μετά τη νέα επέμβαση και φυσικά πάντα έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια του ασθενούς. Ως εκ τούτου η εξέταση από το χειρουργό παχυσαρκίας πρέπει να είναι επισταμένη και η τελική επιλογή να γίνει από ιατρούς με απόλυτη εμπειρία στον τομέα της βαριατρικής χειρουργικής.

Οι επεμβάσεις αυτές αποτελούν ξεχωριστή και απαιτητική χειρουργική οντότητα που απαιτεί εμπειρία και εξειδικευμένη υλικοτεχνική υποδομή. Ως εκ τούτου θεωρούνται ως ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της χειρουργικής της παχυσαρκίας, με μεγαλύτερη νοσηρότητα και θνητότητα σε σχέση με τις πρωτοπαθείς επεμβάσεις.

Ο χειρουργός παχυσαρκίας, πρέπει να είναι ενημερωμένος καλά, εξειδικευμένος, και έτοιμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία σας.

contact-us contact-us
Call Now ButtonΚλείστε τώρα ραντεβού !