ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δευ - Παρ: Κατόπιν Ραντεβού
Κλείστε ραντεβού
Image Alt

ΓΑΣΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ(by-pass)

Η γαστρική παράκαμψη αποτελεί το “χρυσό κανόνα” για χρόνια στη χειρουργική αντιμετώπιση της κλινικά σοβαρής παχυσαρκίας. Είναι η πιο καλά μελετημένη επέμβαση με αποτελέσματα που ξεπερνούν την 20ετία.
Κατά την επέμβαση πραγματοποιείται διαχωρισμός του στομάχου, με δημιουργία ενός μικρού γαστρικού θυλάκου (50 ml). Το λεπτό έντερο διαιρείται μετά το δωδεκαδάκτυλο. Το περιφερικό άκρο αναστομώνεται με το γαστρικό θύλακο. Το κεντρικό άκρο ενώνεται με το έντερο περιφερικά στα 80 – 100 ή 150 εκ (αναλόγως του τύπου) από τη γαστρική αναστόμωση. Ουσιαστικά η τροφή πλέον από το γαστρικό θύλακο διέρχεται απευθείας στο λεπτό έντερο. Η επέμβαση δρα με περιορισμό στη λήψη τροφής , σε συνδυασμό με τη δυσαπορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

Τα βασικά της πλεονεκτήματα είναι ότι πετυχαίνει:

• Μειωμένη θερμιδική πρόσληψη λόγω πρώιμου κορεσμού της πείνας και συνολικά μείωσης της όρεξης
• Αλλαγές στην έκκριση ορμονών στο γαστρεντερικό σύστημα λόγω παράκαμψης του περιφερικού στομάχου και της αρχικής μοίρας του λεπτού εντέρου
• Αποθάρρυνση του ασθενούς στη λήψη ζάχαρης καθώς προκαλεί ζάλη, υπόταση και ταχυκαρδία όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει (σύνδρομο dumping)
• Μεγαλύτερη απώλεια βάρους συγκριτικά με τις περιοριστικές επεμβάσεις (απώλεια 60-80% του υπερβάλλοντος βάρους σε 6 μήνες)
• Βελτίωση ή και πλήρης ίαση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ
• Ελάττωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων
• Βελτίωση ή και πλήρης ίαση της αρτηριακής υπέρτασης

Το βασικά μειονεκτήματα της επέμβασης είναι ότι είναι μία τεχνικά απαιτητική επέμβαση, με διατομές και αναστομώσεις (χειρουργικές ενώσεις) στομάχου και εντέρου που ενέχουν κάποιους κινδύνους διαφυγής καθώς και το σχετικά υψηλό κόστος της επέμβασης.

contact-us contact-us
Call Now ButtonΚλείστε τώρα ραντεβού !