ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δευ - Παρ: Κατόπιν Ραντεβού
Κλείστε ραντεβού
Image Alt

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Ρομποτική Χειρουργική

Πρόκειται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, εξέλιξη της λαπαροσκοπικής χειρουργικής, η οποία εφαρμόζεται και στη χώρα μας. Είναι μια ελάχιστα επεμβατική και ελάχιστα τραυματική μέθοδος. Ο χειρουργός βρίσκεται μπροστά σε μια κονσόλα και χειρίζεται ειδικούς μοχλούς, που μοιάζουν με joysticks. Οι εντολές του μεταφέρονται μέσω των μοχλών στους χειρουργικούς βραχίονες ενός ρομπότ, οι οποίοι εκτελούν τις κινήσεις στο χειρουργικό πεδίο με εξαιρετική ακρίβεια.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής;

– Ελάχιστα επεμβατική και ελάχιστα τραυματική μέθοδος, εξαιτίας της ακρίβειας με την οποία εκτελούνται οι κινήσεις του χειρουργού. Στην ουσία μηδενίζεται ο παράγοντας ανθρώπινου λάθους.
– Εξασφαλίζει τρισδιάστατη εικόνα του χειρουργικού πεδίου, σε πολύ μεγάλη μεγέθυνση.
– Δίνει στο χειρουργό τη δυνατότητα να πραγματοποιεί δύσκολους χειρουργικούς χειρισμούς.
Οι ρομποτικοί βραχίονες είναι σε θέση να εκτελούν περισσότερες κινήσειςαπό ότι το ανθρώπινο χέρι, καθώς περιστρέφονται σχεδόν κατά 360° μέσα στο χειρουργικό πεδίο.
– Παρέχει στο χειρουργό μεγαλύτερη άνεση κατά την επέμβαση, καθώς του επιτρέπει να πραγματοποιεί τις επεμβάσεις καθισμένος, σε αντίθεση με τη συνηθισμένη χειρουργική πρακτική.
– Εξασφαλίζει ελάχιστη απώλεια αίματος και λιγότερο πόνο.
– Ελαχιστοποιεί την πιθανότητα διεγχειρητικών επιπλοκών.
– Μειώνει το χρόνο νοσηλείας.

Ποιες επεμβάσεις μπορούν να γίνουν ρομποτικά;

Η ρομποτική χειρουργική εφαρμόζεται σε πολλές ειδικότητες της χειρουργικής, όπως η γενική χειρουργική, η χειρουργική παχυσαρκίας (βαριατρική), η καρδιοχειρουργική, η θωρακοχειρουργική, η ουρολογία, η γυναικολογική χειρουργική και η χειρουργική ενδοκρινών αδένων. Οι ρομποτικές επεμβάσεις που γίνονται από την ομάδα του χειρουργού Ν. Βλάχου είναι μεταξύ άλλων: – οι ρομποτικές επεμβάσεις παχυσαρκίας (γαστρικός δακτύλιος, sleeve γαστρεκτομή) – η ρομποτική χολοκυστεκτομή – η ρομποτική σκωληκοειδεκτομή – η ρομποτική πλαστική αποκατάσταση των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος.

contact-us contact-us
Call Now ButtonΚλείστε τώρα ραντεβού !