ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δευ - Παρ: Κατόπιν Ραντεβού
Κλείστε ραντεβού
Image Alt

ΡΑΓΑΔΑ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΓΑΔΑ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ;
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΑΓΑΔΑΣ;

Η ραγάδα διακρίνεται σε οξεία όταν είναι παρούσα για λιγότερο από 6 εβδομάδες και χρόνια όταν παραμένει παρά τη συντηρητική θεραπεία για πάνω από 6 εβδομάδες.
Η ραγάδα εκδηλώνεται με πολύ ισχυρό πόνο αμέσως μετά τη κένωση (σαν σχίσιμο ή κάψιμο), ο οποίος μπορεί να διαρκέσει 2-6 ώρες και κάποιες φορές συνοδεύεται από πολύ μικρή αιμορραγία.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΡΑΓΑΔΑΣ;

Αρχικά η ραγάδα μπορεί να αντιμετωπισθεί συντηρητικά με τη χορήγηση ειδικών αλοιφών για διάστημα 4-6 εβδομάδων. Το μειονέκτημα είναι το υψηλό ποσοστό υποτροπής (>50%).
Άλλη συντηρητική αγωγή είναι η θεραπεία με ενέσεις Bottox. Μειονεκτήματα είναι το κόστος και η ανάγκη για επαναλαμβανόμενη θεραπεία. Η πιο σίγουρη, ασφαλής και μόνιμη θεραπεία είναι η χειρουργική επέμβαση.

Η χειρουργική αντιμετώπιση της ραγάδας είναι η πλαγία έσω σφιγκτηροτομή (διατομή τμήματος του έσω σφιγκτήρα) η οποία καταργεί τον χρόνιο σπασμό και διευκολύνει την ταχεία επούλωση και την αποφυγή υποτροπής. Είναι εύκολη, ανώδυνη, ασφαλής και μόνιμη λύση. Η διάρκεια νοσηλείας του ασθενούς είναι 24ώρες και ο πόνος της ραγάδας εξαφανίζεται αμέσως.

contact-us contact-us
Call Now ButtonΚλείστε τώρα ραντεβού !